Billeder
Alfred, Anna, Valdemar, Knud, Aage, Magda, Karen & Edith Gehrcke
Stående bagerst ses sønnerne: Kenneth, Earl, Darryl, William og Alfred Jr. Gierke
Siddende forrest ses: Henry, Marthea and Alfred, Sr. Gierke
Alfred Gierke (født Gehrcke) og sønnerne Henry, William og Alfred Jr.
S/S Hellig Olav. Skibet som bragte Alfred og Marthea til Amerika i 1910.
Ellis Island hvor Alfred og Marthea ankom til Amerika
Alfred Gierke og Marthea Danielsens grav.
Alfred og Marthea Gierke
Alfred og Marthea Gierkes farm nær Sidney, Montana. Herfra flyttede de til en lejlighed i byen, hvor de boede resten af deres liv.
Alfred & Marthea Gierke - bryllupsbillede
Aage Gehrcke på besøg hos Alfred i Amerika.
Alfred Sr. Gierke og Marthea Danielsen med sønnerne Henry (længst til højre), William, Alfred Jr (stående på bilen med viltert lyst hår) og Earl (barnet holdt af Marthea).
Poseret sammen med deres første bil, en Overland 1923.
Decleration of Intention for Alfred Gierke
State of Nebraska, Washington County, in the District Court of 4th Judicial Dist.
Alfred Jorgen Amelius Gierke, aged 22 years, occupation Laborer, do declare on oath that my personal description is: Color: White, Compexion: Fair, Height 5 feet, 9 inches. Weight: 155 pounds, color of hair: Light, Color of eyes: Gray.
I was born in Horsens, Denmark,
on the 8th day of August, anno Domini 1890; I now reside at Arlington, Nebraska.
I emigrated to the United States of America from Copenhagen, Denmark on the vessel Hellig Olav, my last foreign residense was Skanderborg, Denmark, 
It is my bona fide intention to renounce forever all allegiance and fidelity to any foreign prince, potentate, state, or sovereignty, and particularly to Christian X, King of Denmark, of whom I am now a subject;
I arrived at the port of New York in the State of New York, on or about the 29th day of November, anno Domini 1910: I am not an anarchist; I am not a polygamist nor a believer in the practice of polygamy; and it is my intention in good faith to become a citizen of the United States of America and to permanently reside therin:
So Help me God.
Alfred Gierkes indkaldelse til soldat ved første verdenskrig. Papiret er fra 5. Juni 1917
DetaljerStamtræ oprejstStamtræ liggendeEfterkommere

Stamtræ

 

Alfred Gierke (born Gehrcke)

Alfred Sr. Gierke

 01. 

Født: Alfred Emilius Jørgen Gehrcke, 8. august 1890, Vor Frelsers sogn, Nim Herred, Skanderborg Amt som søn af Johan Henrik Peter Gehrcke og Hansine Kristine Hansen

Kirkedøbt: 9. november 1890, Horsens
Faddere: Bødker Christian Hallager, gårdmand Søren Hansen, jomfru Karen Jensen (el. Jenson)

Død: 21. april 1973, Sidney, Montana

Gift 26/03-1912 med Marthea Danielsen, Gayville, South Dakota

Alfred og Marthea mødte hinanden på skibet 'Hellig Olav' fra Danmark til New York. De ankom til Ellis Island 29. November 1910.
De boede flere steder inden de slog sig ned i nordøstlige Montana.

Marthea tog til Nebraska for at være sammen med hendes bror Dan Danielsen. Alfred tog til South Dakota og var hos hans onkel og søster Anna, hvor han arbejdede på forskellige farme i området. Han talte ikke Engelsk, så han var kun sammen med andre, som snakkede Dansk.

Anna arbejdede på en restaurant, så hun lærte hurtigt Engelsk. Alfred havde ikke store chanser for at lære Engelsk, så det var svært for ham at rejse rundt. Derfor skrev han til Marthea og spurgte om hun ville komme på besøg. Hun ankom til South Dakota den 4. Juli 1911

Hun besluttede sig for at blive, og fik arbejde på et hotelkøkken. Ved juletid fik Alfred mulighed for at tage til Nebraska og blive jernbanearbejder sammen med Dan Danielsen, men de havde planer om bryllup i marts. Alfred var tilbage i South Dakota tids nok til at få bryllups-licens, og de blev gift 26. marts 1912 i Gayville, South Dakota. Dan Danielsen, Martheas bror, og Anna Gierke, Alfreds søster var vidner.

De nygifte havde en hestevogn parat uden for præstens bolig, som skulle køre dem til toget, inden deres venner fik nys om brylluppet, men det lykkedes ikke.
Da de kom udenfor stod vennerne klar, og hestevognen var dekoreret med øldåser, børnesko m.m. Det kostede Alfred en tønde øl, inden de slap derfra.

Alfred og Marthea fortsatte som nygifte i Arlington, Nebraska, hvor Alfred arbejdede på jernbanen. Her blev de i tre år, og det var her deres første søn, Henry, kom til verden.

I maj 1915 besluttede de sig for at flytte til North Dakota, og begyndte deres lange rejse i prærievogn. Penge var der ikke mange af og turen var barsk, så de lavede flere ophold, med arbejde for diverse farmere på vejen, for at skaffe penge til mad og andre nødvendigheder. Det blev juli inden de nåede deres mål. Her blev de sammen med Dan Danielsen og Alfred arbejdede med tærskning det efterår. Da tærskningen ophørte blev de bestyrere af et hotel i Derrick, North Dakota. Her blev William født. Marthea lavede mad til gæsterne, og under aftensmaden sad Alfred i en gyngestol og sang for William. Gæsterne hørte sangen og spurgte Marthea om hvem, der var syge!

I 1917 blev de farmere, først på en lille farm, men et år efter flyttede de til en større farm nær Edmore. Her blev Alfred Junior og Earl født.

Ingen af dem brød sig om North Dakota, så i 1923 besluttede de sig for at flytte til Montana. De ankom med tog, lige før Thanksgiving med lidt sengetøj, en kuffert, fire drenge, og kun nogle få dollars.

De lejede en farm, komplet med maskiner og kvæg. Den første høst var god, og da den var solgt, købte Alfred deres første bil, en Overland. Yderligere to drenge, Darrell og Kenneth, blev født. Så havde de seks drenge, som skulle have mad, tøj og sko. Det var travle dage, men også lykkelige.

Fra 1929 til 1942 flyttede Gierke familien rundt mellem forskellige lejede farme.

Hver søndag var der picnic, hvor alle drengene red på deres heste. Efter et stort måltid aftensmad red de om kap. Hver eneste dreng i området var sikker på han havde den bedste hest. På fastelavns-natten brugte de hestene til noget andet. Gierke-drengene brugte deres heste til at trække naboens maskiner i bækken. Maskinerne blev frosset fast i isen, men det varede ikke længe for naboen at finde ud af hvem de skyldige var. Den næste dag havde de fire ældste Gierke-drenge, og et par andre, travlt med at hive maskinerne op igen, med de samme heste.

I marts 1937 fejrede Alfred og Marthea deres sølvbryllup i Fairview, Montana. Mange venner var samlet, og der blev spillet kort og danset meget. Det var en aften man sent ville glemme.

Tiden gik hurtigt, drengene voksede op, og snart blev Henry gift, og de ældste sønner arbejdede ude. Inden længe ville deres og naboernes liv ændres drastisk. For en søndag i December, da naboerne var samlet, hørte de over radioen at Pearl Harbor var blevet bombet, og der var erklæret krig.

Alfred junior meldte sig til hæren, Earl og William kom i luftvåbenet, og Henry arbejde på et skibsværft i San Diego. Kun Darrell og Kenny blev hjemme.

I foråret 1942 købte Alfred og Marthea deres første farm og fik travlt med at bygge deres hjem, samtidig med at holde farmen. En vinter tog Alfred til Portland, Oregon for at arbejde på et skibsværft.

Endelig var krigen ovre, og alle drengene kom hjem. William ankom med hans kone fra England. Endnu en gang var familien samlet. Ved den tid var Kenny og Darrell færdig med at gå i skole, og det varede ikke længe før alle drengene var gift, - på nær Kenny, som meldte sig til hæren.

Alfred og Marthea fortsatte livet på farmen. Samtidig arbejdede Alfred for diverse byggefirmaer. I efteråret 1952 solgte de deres farm, og flyttede til Sidney, hvor de levede til deres død.


 
Efternavne Sogne
Fornavne Tidslinie

Tilføj til favoritter

Børn

A. Baby Girl Gierke
B. Henry Gierke
C. William Gierke
D. Lilly Christiana Gierke
E. Alfred Jr. Gierke
F. Earl Gierke
G. Darrell Gierke
H. Kenneth Gierke

Søskende

02.Anna M. C. Christensen
03.Valdemar Gehrcke
04.Knud Gehrcke
05.Aage Kristian Gjerke
06.Magda S. T. M. Lindgreen
07.Karen Hertha Gehrcke
08.Edith Gerda Johanne Gehrcke

Links

Church book Church book

Status

Senest opdateret d. 14. juli 2007 af Finn Gehrcke

Del på Facebook